سيستم تخته سيماني روي عايق حرارتي
لینک های ویژه!
پیشنهاد می کنیم صفحات زیر را مشاهده نمایید:

کسب درآمد از فروش فایل
پروژه معماری
انجمن مهندسی معماری
آموزش تری دی مکس
پاورپوینت معماری
خرید بک لینک قوی
معرفی سایت های برتر
دانلود تحقیق
مصالح ساختمانی
مجله تفریحی
دانلود پروژه عمران
دانلود پروژه معماری
خرید رپورتاژ آگهی
نیشابور
مجله تفریحی و سرگرمی
خرید رپورتاژ آگهی ارزان
فروش فایل
دانلود پلان
دانلود مقاله و پروژه
خدمات ساختمانی
خرید بک لینک
کسب درآمد
آموزش 3d max
لوازم و تجهیزات ساختمانی
خدمات تاسیساتی ساختمان
آموزش کسب درآمد از اینترنت

تاریخ : چهار شنبه 30 شهريور 1390
بازدید : 1029
نویسنده : محمد غفوری تبار

 

 
بنابراين، حفظ شرايط مناسب در داخل ساختمان تا حدود زيادي به عملكرد، حفظ كارايي و دوام ديوار خارجي بستگي دارد. به اين ترتيب، در مورد الزامات و يا وظايف مهم ديوار خارجي، مي‌توان كنترل جريان حرارت و هوا، كنترل جريان رطوبت و بخار آب، جلوگيري از نفوذ برف و باران، كنترل تابش خورشيد،‌ كنترل انتقال صدا، جلوگيري از انتقال آتش‌سوزي، تامين مقاومت‌هاي مكانيكي و باربري لازم، تامين دوام مناسب و تامين زيبايي ظاهري ساختمان از بيرون (نما) را برشمرد.
نماي ساختمان به صورت مستقل، مركب و يا به عنوان جزئي از ديوار خارجي، در تامين بسياري از اين وظايف نقش مهمي دارد. ضمن اينكه انتخاب نامناسب سيستم نما مي‌تواند به وظايف فوق لطمه وارد كند و حتي خود تبديل به خطري براي ساختمان يا محيط اطراف آن شود.
در چند دهه اخير، توليد‌كنندگان مصالح ساختماني تلاش كرده‌اند تا محصولاتي در صنعت ساختمان عرضه كنند كه ضمن كمك به اهداف فوق، مشخصات فني مناسبي از جهات بيان شده در بالا داشته باشد. از جمله اين محصولات مي‌توان "نماي تخته سيماني روي عايق حرارتي" را به عنوان يك زير سيستم نام برد كه در اين گزارش به آن پرداخته شده است.
به طور كلي در ساختمان‌سازي، كاربرد فراواني براي قطعات تخته‌اي شكل وجود دارد. اين قطعات با مصالح مختلف از جمله گچ يا چوب ساخته مي‌شوند، و بسته به محل و نوع استفاده، انتظارات مختلفي در هر حالت وجود دارد. براي كاربرد‌هاي خارجي، و در مواردي كه حد بالاي مشخصات مكانيكي مد نظر است، تخته‌هاي سيماني به عنوان يكي از مناسب‌ترين راه‌حل‌ها مطرح مي‌شود.
با توجه به مشخصات برتر اين محصول در مناطق مرطوب و با بارندگي زياد، فناوري توليد آن، خصوصاً در
كشور‌هاي اروپايي، در طول چند دهه گذشته، با تحولات چشمگيري همراه بوده است. اين محصول، علاوه بر داشتن مشخصات فني مناسب، امكانات جديدي را نيز در طراحي نماي ساختمان ايجاد مي‌كند.
از نكات كليدي در مورد اين محصول مي‌توان به موارد زير اشاره كرد :
 
لازمه تقويت تخته‌هاي سيماني براي بهبودعملكرد آن در حالت كشش يا خمش
 
در نظر گرفتن تمهيدات لازم برايمقاومت در برابر تنش‌هاي ناشي از انقباض وانبساط‌هاي حاصل از تغييرات دما
 
ضرورت در نظر گرفتن جزئياتاجرايي مناسب براي جلوگيري از نفوذ رطوبت ناشي ازبارندگي و ميعان بخار آب منتقل شده از يك طرفديوار به طرف ديگر
 
با توجه به موارد فوق، از سال‌هاقبل، سعي شد با استفاده از انواع مختلف اليافطبيعي و مصنوعي، عملكرد مكانيكي تخته‌هاي سيمانيبهبود يابد. كاربرد الياف در مصالح ساختماني قدمتيديرينه دارد، و عملاً به زمان كاربرد كاه و مويحيوانات در خشت و گل سفال و آجر باز مي‌گردد. اولين و مهم‌ترين اقدام در كاربرد الياف درمحصولات سيماني به اوايل قرن بيستم باز مي‌گردد. در حدود سال 1900 ميلادي، شخصي به نام هاچك (Hatschck) موفق شد روشي را براي ساخت تخته‌هايسيماني ابداع كند، كه حتي امروزه نيز براي توليدورقه‌هاي سيمان آزبستي صاف و موج‌دار مورد استفادهقرار مي‌گيرد. لازم به توضيح است كه در ابتدا ازالياف آزبست براي تقويت تخته‌هاي سيماني استفادهمي‌شد، و موارد كاربرد اين قطعات عمدتاً براي پوششسقف‌هاي شيب‌دار بود.
با گذشت زمان و توليدانواع مواد افزودني و الياف سنتزي (پليمري)،كاربرد آن‌ها در قالب افزودني و تقويت‌كنندهمحصولات سيماني قوت گرفت. اما در دهه‌هاي 70 الي 80 ميلادي و با مشخص شدن خطرات سرطان‌زايي آزبست،تحقيقات كاربردي براي جايگزيني اين الياف افزايشيافته و اهميت ديگر الياف بارزتر گرديد و درآيين‌نامه‌ها، جهت‌گيري‌ها براي حذف كاربرد اينالياف در ورق‌هاي صاف و موج‌دار صورت گرفت.
ازسوي ديگر، ظهور ايده‌هاي جديد‌تري براي كاربرداينگونه تخته‌ها، منجر به مطرح شدن نوآوري‌ها درروش توليد محصول شد، كه در دو دهه اخير به توليدتخته‌هاي سيمان اليافي (Fiber Cement Boards) انجاميد و كاربرد اين تخته‌ها را به مواردگسترده‌تري تعميم داد. اين محصول بسته به كيفيت وضخامت توليد، مي‌تواند علاوه بر كاربرد‌هاي قبلي،به عنوان نماپوش، قطعات نازك‌كاري ديوار‌هايداخلي، كف‌پوش، و همچنين براي ساخت جدار‌هايفضاهاي مرطوب ( حمام، ... ) مورد استفاده قرارگيرد.
اين محصول داراي پايه سيماني و آهكي استو معمولاً در مغزه و يا در رويه با الياف يا شبكهبافته شده از الياف شيشه، سلولز، پلي آميد، ... تقويت مي‌شود.
مسلح‌سازي اين صفحات، از طرفيباعث مي‌شود در مراحل حمل و نصب آسيبي به آن واردنشود، و از طرف ديگر در طول دوره بهره‌برداريامكان مقاومت بيشتر در برابر نيرو‌هاي جانبي ناشياز باد، زمين لرزه و تنش‌هاي فشاري و كششي انبساطو انقباض‌هاي طولي ناشي از تغييرات دما را فراهممي‌سازد، و از بروز ترك، اعوجاج و خرابي‌هاي بعديناشي از آن جلوگيري مي‌كند.
تخته سيماني كه جزءاصلي اين زير سيستم است، مي‌تواند به صورتزير‌سازي براي پوشش نهايي (اجراي تر) در نظر گرفتهشود، و يا به صورت سطح نهايي نماي ديوار (اجرايخشك) نصب شود.
اين محصول از نظر شكل ظاهري بهدو صورت خود رنگ (به رنگ سيمان و بتن)، و ديگري باقابليت ارائه در انواع رنگ‌ها عرضه مي‌شود. سبكي،سرعت بالاي اجرا و سهولت نگهداري از مزاياي اينروش اجرا نماست.
پوشش تخته سيماني روي عايقحرارتي، علاوه بر آنكه به صورت ديوار خشك مورداستفاده قرار مي‌گيرد، به شكل پوشش ديوار‌هايبتني، بنايي و ... نيز مي‌تواند اجراشود.
 
اين محصول در ديوار‌هاي داخليفضا‌هاي مرطوب و نيز ديوار داخلي مكان‌هايي كهتردد و احتمال ضربه خوردن در آنها بالاست، نيزمورد استفاده قرار مي‌گيرد. انواعي از اين محصول (با ضخامت كمتر يا با تعبيه شيار‌هاي خاص با فواصلمنظم)، قابليت اجراي قوسي را نيز دارا هستند. علاوه بر اين قابليت، امكان ايجاد انواع رنگ‌ها باميزان براقيت‌هاي متفاوت براي اين محصول فراهماست.
 
 
منبع :
 زير سيستم نماي تختهسيماني روي عايق حرارتي، دكتر بهروز محمدكاري،مركز تحقيقات ساختمان و مسكن، 1387
 
 
 
 
 
 
 



مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








پرداختن به موضوعات مختلف در این سایت چگونه است ؟

RSS

Powered By
loxblog.Com